img

Kalite Kontrol Süreçleri

KENEVİRO olarak, endüstriyel kenevir üretiminde kaliteyi en yüksek öncelik olarak görüyoruz. Her aşamada, bitki tohumdan hasata ve son ürüne kadar sürekli bir kalite kontrol sürecine tabi tutulur. İşte bu sürecin temel unsurları:

Tarla Seçimi: Sözleşmeli tarım ve tarla kiralama yöntemleriyle yapılır. Kiralanacak veya sözleşmeli tarım ile kullanılacak tarlalar ziraat mühendisleri ve hasat ekibinin aşamalı kontrollerinden geçtikten sonra onaylanır ve süreç bu şekilde başlatılır.

Tohum Seçimi: Kaliteli bir ürünün temeli, en baştan sağlam atılır. KENEVİRO, 10 yıl haklarını almış olduğu, yüksek kaliteli ve sertifikalı NARLI tohum türünü kullanır. Bu, bitkinin genetik kalitesini ve nihai ürünlerin kalitesini garanti eder.

Tarım Teknikleri: Bitkinin yetiştirilmesi sürecinde organik tarım teknikleri benimsenir. Pestisit ve kimyasal gübre kullanılmadan, doğal ve çevre dostu yöntemlerle bitkinin sağlıklı büyümesi sağlanır.

Su ve Gübre Yönetimi: Su kaynaklarının verimli kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla su yönetimi uygulanır. Bitkinin ihtiyaç duyduğu su sağlanır, fazlası ise önlenir. Büyümeye ve iklime göre bitkinin ihtiyaç duyduğu kadar su verilir zaten emsal bitkilere göre az su kullanır. Bazı bölgelerde ve bazı ekim durumlarında su kullanmadan da yetişebilir. Aynı şekilde gübre de tarlanın ihtiyaç duyduğu maddelere göre gübre hazırlığı yapılır. Bölge ve tarla bazında bu gübreler verilir. 

Hasat ve İşleme: Modern hasat makineleri ile hasat edilen endüstriyel kenevir bitkileri özenle seçilir ve işlenir. Lif, tohum ve kıtık (shiv) bileşenleri ayrılarak en yüksek kalitede ürünler elde edilir.

Kalite Kontrol: Ürünler, titiz bir kalite kontrol sürecinden geçirilir. İşlenmiş kenevir ürünlerinin kimyasal bileşimi, saflık, kalıntı maddeleri ve diğer önemli parametreler düzenli olarak test edilir. Bu, ürünlerin güvenliği ve etkililiği konusunda güvence sağlar. Tohumlar çimlenme oranlarına göre gerektiği kadar dekara atılır. Daha sonra tarla/toprak analizleriyle kalite kontrol süreçleri yapılır. Tarla hazırlığı yapılırken kalite kontrol süreçleri devam eder. Ekimler Keneviro tarafından veya Keneviro denetiminde yapılır.

Ürün Çeşitliliği: KENEVİRO, çeşitli endüstriyel kenevir ürünlerini sunar. Kenevir yağı, kenevir unu, kenevir bazlı plastikler, kenevir lifi, kenevir kedi kumu ve daha fazlası gibi çeşitli ürünler, yüksek kalite standartlarına uygun olarak üretilir.

KENEVİRO olarak amacımız, endüstriyel kenevirin sağlık, çevre ve sanayi alanlarındaki potansiyelini en üst düzeyde kullanmak ve müşterilerimize yüksek kalitede ürünler sunmaktır. Kalite kontrol süreçlerimiz, bu amaca ulaşmamıza yardımcı olan temel taşlardan biridir. Sağlıklı bir gelecek için sürdürülebilirliği ve kaliteyi bir araya getiriyoruz.